CB Profile
BB Classic Cars
OFFLINE

BB Classic Cars

75
BB Classic Cars
0
BB Classic Cars
Filip
Kitanovski
Zagreb
1989
jiná / other
128 Rally
1290 ccm
4 stupňová
1973
Tento Fiat 128 Rally z roku 1973 je nedávno zrestaurovaný exemplář dokončený v Rosso Arancio. Restaurování, které provedl specialista na značku BB Classic Cars v Makedonii, zahrnovalo přelakování skořepiny, přestavbu mechanických součástí, nové části interiéru a další, jak je popsáno níže. Prodejce vůz vlastní čtyři roky a od dokončení restaurování přidal 500 kilometrů. Řadová čtyřka o objemu 1290 ccm je prý pro vůz originální a posílá výkon na přední kola prostřednictvím 4stupňové manuální převodovky. Tento Fiat 128 Rally z roku 1973 se v současné době nachází v Záhřebu v Chorvatsku a je nabízen s dokumenty z restaurování a bulharským titulem EU.
Vůz byl zakoupen prodejcem v řeckých Aténách před čtyřmi lety a před přelakováním v Rosso Arrancio nebo Rallye Red (171) byl rozebrán. Byly instalovány nové Rally nárazníky spolu s novými předními, zadními a na nárazníku namontovanými přídavnými světly. Dobová hořčíková kola Cromodora 5″x 13 mají pneumatiky Toyo 165/65R.
128 se vyznačovala vzpěrou vpředu s stabilizátorem a nezávislou zadní částí s jedním příčným listovým perem. Obnova zahrnovala nové vzpěry, tlumiče, ramena náprav, klouby a pouzdra.
Byly instalovány nové brzdové rotory, destičky, bubny, botky a měkká vedení a vyrobena nová pevná vedení. Bylo vyměněno výfukové potrubí a tlumiče.
Kabina dostala nová kožená sedadla, koženkové výplně dveří a koberce, ale zachovává si původní přístrojovou desku a volant. Balíček Rally obsahoval otáčkoměr a měřiče teploty vody a tlaku oleje nahradily místo popelníku poblíž středu přístrojové desky. Standardní položky nahradily přední sportovní sedadla s opěrkami hlavy a dvouramenným sportovním volantem. Počítadlo kilometrů ukazuje 19 tisíc kilometrů, ale skutečný počet kilometrů není znám.
Motor SOHC o objemu 1290 ccm navržený společností Lampredi s karburátorem Weber s dvojitým sytičem a kompresním poměrem 8,9:1 měl jako nový výkon 67 koní. Motor byl přestavěn podle továrních specifikací, které zahrnovaly nové olejové čerpadlo, vodní čerpadlo, zapalovací systém, písty a všechny řemeny a hadice.
Vůz se aktuálně nachází v Chorvatsku a na požádání je možné jej zkontrolovat.
128 Rally
1290 ccm
4 stupňová
1973
Ano
0
0
0